Thursday, August 4, 2011

Salam Ramadan

Hi people,

Lama dah tak bukak blog dan tak update. Bukan tak rindu, cuma sibuk memanjang dengan kerja.

Haa, salam Ramadan dan selamat berpuasa ya semua yang muslim.  Bercakap pasal puasa,  Buck nak ingatkan, puasa bukan pasal tahan dahaga dan lapar je, kena gak  tahan nafsu mengumpat, mengeji orang lain, memandang orang lain dengan nafsu (haha) dan macam macam lagi la. Amboi, bukan main aku nasihat orang ya. diri sendiri kadang-kadang ke laut. tapi so far hari ke empat puasa tahun ni, Alhamdulillah.


Anyway, I think I've lost a few kgs so far this Ramadan la. Ye la, even sebelum puasa pun makan tak menentu sebab busy, ni pulak bulan puasa, kan. Kena pulak Buck bukan jenis melahap time bukak puasa.

Ni ha tengok orang kurus camwhoring (is there such word?). Gambar diambil beberapa minit sebelum entry ni dipublishkan (ni lagi, bahasa rojak).

Dengan ada misai lagi tak bercukur... haha





Maafkanlah kualiti gambar yang ditangkap menggunakan ipad ni. Kualiti sodeh...

Ha, nampak tak misai Buck? haha sesuai tak ade misai dan janggut? baru nampak matured sikit kan? yeke? ye la tu...

Ok lah, until the next entry...

12 comments:

::dAuZsHaNLeY:: said...

selamat berpuasa!
haah,nmpk kurus sket..
bru 4 hari puasa..hujung2 puasa nanti mcm mane lah gaya nye? hahaa..

♥yaya budak suka embun♥ said...

selamat berpuasa :D

Pwincess9 Juhary said...

hahaha webcamwhore le kiranya ni.. hehehe muka nampak tak sihat... ke lighting yang malap.. hahahah

nor ain said...

ade misai ade janggut nmpak macam matured...
xde misai xde janggut nampak cute...
stay cute..:-)

rain ilias said...

umur berapa buck? err macam budak skolah.hehe

Lee-Yan-Naa said...

Betul..perempuan paling susah nak tahan bab2 buat ketupat tu..sangat cubaannn..nice Pic!

::FAIZ FARISH:: said...

muka ko muka pan asia sikit....

yayang@yatie said...

hhahaahhaahah~~~~xsesuai meh......

sha shareen said...

mr buck ala xnampak sgt mature still lg muka muka huhuu kena tembam sikit br nampak mature:)

Buck Syah said...

Dauz: nampak kan? Tu ar kalau hujung puasa tgal tulang agaknya haha

Yaya: kasi wet raya nti kat buck eh..hehe

Pwincess: ya pandaai mmg tak sihat sangat... Lighting pon sodih

Nor ain: haha tak cute and tamau nmpak cute ler...

Rain: 20 an! Hehe tu la ramai ckp cmtu.. Masalah tumbesaran ni haha

Lee yan: ye kan? Haha tahan2.... Thanks dear

Faiz: haa??? Statement carut kah itu? Mati la statement...

Yayang: tak sesuai? Alamak... Cmni ni.. Nak ade janggut dan misai gak...

Sha: still muka muka tu cmna? Haha susahnak tmbam la... Senang fit ja.haha
Thanks dear

Najlaa 'Aqilah said...

slmt berpuasa! :))

erkk. nmpk muda lagi best kot? haha.

teh O beng said...

dah cumei pon shape muke cmni..kalo simpan janggut sket pn da smart..cewah,kritik muke org ah plak..hehhee :P

Post a Comment