Thursday, August 18, 2011

Seminggu Hilang?!

Wow, dah seminggu lebih tak update blog kesayangan aku ni, ye la, seminggu menghilang ni sebab:

 DEMAM SEMINGGU lamanya! dah berbulan-bulan tak demam, sekali demam macam nak mati!

Selama demam seminggu tu, duk umah akak jadi tak online sangat walaupun rumah akak ade laptop dan internet access, ye la kan, cakap demam, wat ape pon takde mood!

Dah demam, selera makan tentu takde, tambah pulak bulan puasa. Jadi berat aku ni dah bertambah berkurangan... Misai pulak tak berpotong, ye la, cakap tkde mood (alasan malas).

So dengan misai, rambut lebat dan kurus, inilah muka aku yang tak berapa nak civilized..lol


Serabai ek? Misai tu, misai tu!
Seminggu jugak la aku cuti keje, kononnya nak sihatkan badan.. doc pun kasi mc, so lepak umah je la, bila dah masuk ofis, sempat camwhoring tuk korang..bahaha

Walaupun demam, tapi ade jugak la berita baik. Aku dapat sepupu baru! Lahirnya di Hospital Serdang, tapi aku tak dapat tengok lagi anak Maksu aku tu sebab again, DEMAM. Namanya Muhammad Ilyas Muqri.. sejuknya dengar nama yang diberi Paksu , takde la Damien ke, Danial ke, Rayyan ke, Danish ke... nama berangan anak pelakon atau selebriti tu..adoi.. tu lah, tengok drama banyak sangat dorang ni. Pastu terpengaruh sampai nama anak pun jadi mangsa haha


Ni lah baby nya: sangat COMEL! sejuk je mata aku tengok pic dia kat henfon akak aku...

Sekali tengok baby Muqri macam anak omputeh!


Comel tak, haissshhh nasib aku tak jumpa lagi dak Muqri ni, kalo aku jumpa memang aku cium-cium pipi dia, sedut sedut sekali haha...

K la korang, jaga kesihatan ya. Jangan melantak sangat bila berbuka tu... nanti demam seminggu..lol

11 comments:

[k]o{q}i[n] said...

jg la kshtn tu bro...
btw, sdp nme ur cousin tu...

orangkedahkita said...

buck : bro, biaselah tu, time2 puase nih badan kekurangan air sangat. banyakkan minum air masak bro.. insyaALLAH, baik lah tue nanti.. anyway, comel anak sedara ko bro. sumpah aku suka gila baby and budak2.. bab tu aku tetarik je nak komen2 sini.. haha anyway, do take care bro.

cik nur said...

sbb melantak sgt ker demam seminggu nie hahaha

Farah Aina Johari said...

melantak pun boleh demam

Nurana said...

comel baby tu !!:)

Pwincess9 Juhary said...

hahha.. lamanya demam.. sihat dah ke ni??

bukankosong said...

:P

::FAIZ FARISH:: said...

take care

Cik NY said...

siannye buck.... x pelah tu kan tarbiah dari Allah.... menguji hambanya..... Cik NY pun demam juga mse awal ramadhan... 1 minggu jgak.... x pelah.... klau kita x sakit kita x kan hargai nikmat sihat...... take care....

Buck Syah said...

Buck bukan demam sebab melantak, mungkin sebab penat sangat atau sebab lain kot.

Anyway, thanks semua yang wish me well, really appreciate it. Alhamdulliah, Buck dah sihat. Thanks semua.

p/s: baby muqri meman comel dan sejuk mata bila tengok dia! seinda namanya! thanks

teh O beng said...

alolo cumeinya baby tuh..bla da cecah 2yrs old lagi encem :)

Post a Comment