Sunday, July 10, 2011

Phuket Island Escapade 2011 - Part 1

Hi. Dah bersawang dah blog aku nih hampir dua minggu tak update.

I just came back from an island vacation and then continued working as usual.

So, I must update my vacay experience, right? Ok, this gonna be the first part.

But before that, maybe most of you didnt know where I;ve gone right? The place I had my vacay was actually Phuket Island!

This will be the first part of my many Phuket vacay entries.

Ok, jom tengok some pics on the first day I arrived in Phuket.

lepas perjalanan 1 jam, sampailah di Phuket. Dah sampai, me and my friend decided to take a van to go to our booked hotel.

dalam van on the way to hotel



Dah sampai hotel, kawan aku check in, aku tunggu kat lounge lobby.
at lobby
 Dah sampai, dah letak barang, aku suka sempat snap gambar bilik hotel. dan aku sendiri haha. vain tak?


pastu dah lapar, nak pergi makan sambil jalan jalan sekitar patong beach dan area tumpuan, bangla road juga kawasan sekitarnya.


dah jumpa tempat makan yang halal, makan la. serious tomyam dia sedap, nasi sedap, suma sedap dan kurang minyak digunakan. pastu gerai ni tepi pantai Patong plak. syok weyh.


Pastu jalan jalan jap, sambil diiringi hujan renyai. Pastu usha-usha jalan nak jejalan esok.

Dah tu, balik la ke hotel dan mandi ape semua. hurmmm masa tu tak sabar nak tunggu hari esok nak pergi ronda satu Pulau Phuket! wooohooo...


Until the second part... stay tuned

6 comments:

cucu umie said...

wah pergi berhibur best tu... semoga enjoy ye dlm percutian..

Ieka Luvika said...

wah! bestnye weweett >,<

::dAuZsHaNLeY:: said...

amboihh..best nye bercuti...xde souvenir utk followers ke? hahak..

::FAIZ FARISH:: said...

terbaik

Cik NY said...

fuyyoo....... bestnye..... ape pun jgn lpe bli ole2 ye...... nak rse jgak dpt ole2 dri Buck... wahahahaha.... memang TERBAIK.......

Adam Idris said...

phuket, pantai dia lawa kan
huhu

Post a Comment