Monday, April 11, 2011

Awas! Aunties Hot Perangkap Lelaki Sado

Halloooo semua. Untuk mengelakkan mood Monday Blues arini, aku nak letak entry baru dan nak share ngan korang satu info yang agak best. tak nak tau? jangan camtu, korang kene ambik tau gak... kalau tak rugi... ketinggalan zaman nanti.


Cougars??? Ape tu?

Ape tu cougars? Cougars ni mengikut kamus adalah harimau macam Puma, cheetah dan sepupu sepapatnya lah. But I dont want to talk bout this creature because lately, there's another definition for it.

Maksud Cougars yang lain yang aku nak borak kali ni adalah Cougars yang merupakan manusia dan bernafsu meeoooowww! Ha... tak lain tak bukan adalah, makcik-makcik berusia yang HOT oolala tetapi punya scandals atau boyfie yang jauh lebih muda dari dorang (talking about more than 7 years younger). Sebab tu lah dorang dipanggil cougars, sebab dorang ni beautiful (well not all), fierce and meeooowww macam rimau2 yang eksotik tuh walaupun dah agak kerepot pot pet. itu pengertian Buck la... Nafsu dorang? No comments...

Ciri-ciri Cougars

Mari kita sama-sama tengok tabiat seorang Cougar :

- Berusia lewat 30-an hinggalah kubur kata mari...
- Suka pakai menjolok mata bila kuar rumah (dah kertu keh, tak sesuai)
- Suka mekap-mekap tebal macam artis muda baru nak masuk industri hiburan
- Hobinya adalah usha lelaki2 muda yang jambu, macho, kacak dan sewaktu dengan nya... (bergantung  kepada citarasa masing2)
- Tak selera tengok jantan tak mempunya ciri2 diatas..tak taste diorng cakap...
- Suka main mata dengan lelaki-lelaki yang dorang taste, lagi taste lagi lama tenung (Bajet leh dapat la tu)
- Suka pergi "memancing" di kelab-kelab yang banyak "anak ikan" (bukan Aquaria KLCC)
- Tak kisah orang kutuk bercinta ngan laki jauh lg muda dari dorang...ade dorang kesah?
- Menjeling tengok pompuan yang jauh lebih muda dan cantik dari dorang dan kalo boleh dorang nak tarik rambut pompuan muda tu.
- Asik tukar-tukar boyfie...wat koleksi katanya. (bajet dak kolej ape)
- Yang paling penting, BANYAK duit. They must be very rich to support those pretty fishes...



Haaa, kalau korang ada ciri yang pertama dan ada lebih dari tiga ciri yang lain...so korang leh dikira "harimau" yang suka makan "anak ikan". Cuba cek...cuba cek


Contoh-contoh2 Cougars?
Meh sini aku tunjuk contoh untuk pemahaman yang lebih mendalam...

Hollywood Cougars



Madonna tinggalkan suaminya untuk model lelaki 23 taun ni. Super cougar!

Demi Moore cakap: Bye suami botak, hello boyfriend jambu

"Harimau" tempatan(???)


Maaf nek Wook Kundur, tapi mu memang Cougar.... Definitely! (Wook ni mmg dah tak Hot dah)

Rozita Che Wan cougar??? tak kot ;-p
Haa, dah tau kan apa tu cougar? Kalo yang dah memang tau tu, anda cougar eh?haha


Personally, kalo korang tanya aku, cougars ni memang menawan walaupun da berusia dan paling menonjol, dorang ni matang...mungkin sebab tu ada lelaki yang tak kisah dan suka kat dorang... selain dapat orang yg berpengalaman, dapat gak sponsor kan... hurmmm...

Kalau korang nak menilai (judge) korang nilai la..tetapi jangan lah terlalu judgemental sebab dorang ada alasan napa dorang pilih jadi macam tu...

Aku kadang-kadang suka gak tengok cougar ni...tapi nak bercinta takde lah...walaupun penah dikacau oleh seorang yang boleh dikategorikan sebagai cougar #confession. hoho...

Awek-awek kat luar tu nanti da tua jangan jadi cougar okeh... kontroversi nanti.

K lah, harap entry kali ni leh dapat kasi korang informasi... lepas abes baca, cuba korang cek, makcik sebelah rumah korang tu cougar tak? aaauuummmmm...!

31 comments:

Puan Saira Azura said...

buck..yg rozita tu bukanlah..shahrir nih minat kt dia..ko ni buat entri camnih akak gtau kat wartawan mampos ko kene..hua hua hua

Buck Syah said...

Haha, kan ade tanda soalan tuh... ala, saya pun wartawan jugak kak..hehehehe

Kyra said...

tenks for the info .. =) like it ...... =D

cik EPAL said...

eleehhh cakap je lah minat dekat RCW. if RCW nak u, u bedal jugak. kan? kan?

Kyra said...

cik epal jeles ke ? =D

Faten Jasmee said...

hahahahhahahaha!!! best siottttttttttt !!

Puan Saira Azura said...

akak gtau wartawan harakah.hak hak hak

Puan Saira Azura said...

eleh adik epel..dulu ko aku..skang dah i u..

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
Buck Syah said...

Kyra: tahnks dear. glad that u like it.
kak saira: hahaha ok la masuk paper nti haha
ten: thanks
Yunk: Thanks YUNK! ;-p

Whitey Mommy said...

kelakar betul... huhu memang sesuai benor la... baca entry mun saya gelak... baca entry buck pun saya gelak... dua2 p masuk raja lawak p...:D

little cart00n said...

pergh!
kat malaysia ramai kot yg cougour!
mak datin2 tu..
opssi!!! :p

Naddia said...

hei..i came from cik epal's blog..i've noticed dat u were once a lg 220 student..am i r8? oo..hai senior!

Buck Syah said...

Whitey Mommy, yeke? cik epal tu mmg leh masuk raja lawak...

Little cartoon: word! betolx3 kan? kan?

Naddia: I see.. yes I was...and I hate ur Dr.D thanks for saying hei...hehe

miss suju said...

ahaks..meoooowww ker? patut auummm.. hehehe ^__^

Buck Syah said...

miss suju: tu la nak letak auuummm gak tp terletak meooowww

hani hanani said...

hye senior... i'm ur LG220 junior... btw, i'm blessed for having class wth Dr Cynthia instead of Dr. D.. nice one u got here,..

pw3nCeSs appLe said...

ouhhh bru twu cougar tu ape..thanx for the info..tp buck la yg kne hati2 takut sgkut je nnt..lolz!
okay lepas niey wat entry psl ank ikan plk okay.. ;)

Buck Syah said...

Hi hani my junior... really? yeah, Dr. C is always more considerate less less annoying...haha good luck in ur studies ya... thanks for reading n commenting...

Hi pwencess apple: u ade kene mngena ngan cik epal I ke?hehe thanks for reading..i'll check out ur blog too ya...

too all who followed..I'll follow urs too okay... just I need to do it slowly..thanks all

Bungakopi said...

owh cougar tu sugar mummy lah?

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

paling suke JB and selena gomez..awww :)
hehehe

amelia said...

haha comel pulak ble baca buck tulis "cik epal i ke?". wahhh dah cop awl2 la ni? bgos2. i pray for ur happiness.. and for sure cik epal's too :)

Nurul Afiqah said...

btw, first time dtng sini and done followed! now i know meaning of cougars, thanx for the info..=))

eith said...

im nt cougarsss 4 sure..
im 444 follower daa.. ^^

pw3nCeSs appLe said...

cik epal u meh ?? woah2!! officially admit nmpk..lolz! im juz one of her follower..why meh?
no problemo ;)

EB said...

Assalamualaikum Buck..
Hehehe nama kamu mengingatkan aku dengan kazen aku.. Nama dia Buckryn hehehe...
Salam pkenalan Buck.. Is me EB

Buck Syah said...

Nurul ur welcome!
eith1 like ur comment..so witty
Eb, iyakah? sama tapi tak serupa..salam2

naghamaggie said...

haha lawak :)

nurul atikah said...

mencolok mata. cikgu kita ajar jangan guna menjolok. cikgu kata bunyi tak sedap. hehehehehe.

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

haha! nasib baek tak masuk senarai ni.. :P

AIMAN said...

shahir dah rambang mata.. RCW pon dia sapu.. heh

Post a Comment