Wednesday, June 22, 2011

Contest - Mari Join Contest Pengenalan According To Buck

Hi semua, Apa khabar? Buck baik je, banyak sangat makan nih, esok nak pergi assignment makan free lagi. Dah macam Maria Tunku Sabri dah aku ni ha. Cuma tak minat masuk TV ja kalau tak dah ganti Qi mengacara Jalan-Jalan Cari Makan. Waahaha, mampu aku wat statement camtu. hahaha.




Contest Bermula

Ok, sebenarnya nak ajak korang pembaca/pengikut blog According To Buck ni join contest yang pertama kalinya diadakan.

Nama contest ni Contest Pengenalan According to Buck atau dalam bahasa antarabangsanya, According to Buck Familiarization Contest.

Berminat tak? harap-harap korang berminat lah eh sebab aritu aku dah tanya bukan main ramai yang galakkan suruh buat. Ni dah buat jangan tak masuk lak. hehe


Ok, jom tengok cara-cara nak masuk Contest Pengenalan According to Buck :
Cara-caranya adalah:

1. Copy/ Print Screen banner@header According to Buck kat atas tu.


2. Buat entry baru untuk contest ni dekat blog korang. jangan wat kat blog orang lain plak.hehe


3. Letak banner tu dekat entry baru ni dan link kan kepada blog According to Buck/ http://www.bilabuck.blogspot.com/


4. Beri tiga perkataan pada fikiran korang yang menggambarkan blog According to Buck
    Contoh: 1. Kambing    2.Wangi   3. Poyo (kalau korang betol betol tulis poyo lantaklah jangan   harap  nak menang haha.) kemudian bold kan 3 perkataan tu


5.  Pastu komen la kat entry aku yang ini bagitau korang dah ambil bahagian kemudian letak sekali address blog korang tu.


6. Rehat sekejap.. pastu rehat lagi... pastu pergi keje atau kelas... pastu rehat lagi...


7. Pastu tunggulah aku umumkan siapa pemenangnya haha


8. Tunjukkan usaha lain yang boleh korang buat, contohnya wat pantun ke, edit gambar aku jadi badut ke, ape-ape lah asalkan jangan sampai menghina sesiapa. yang simple-simple pun layan.


HADIAH-HADIAH

Pemenang Utama x 1 orang
- Buffet Minum petang (Hi Tea), Hotel Istana Kuala Lumpur (lima bintang) bernilai dua hari gaji aku bersama  aku la.
- Satu goodies bag penuh dengan macam-macam barang best.
- Voucher Parkson RM10

Pemenang Kedua x 2 orang
- Makan dekat McDonald (ok la tu, dijamin HALAL)
- Voucher Parkson RM10 setiap seorang

Pemenang Ketiga x 2 orang
- Goodies bag setiap seorang (bernilai lebih kurang RM30)

Tarikh pertandingan : Hari ini, 22/6 sehingga 15/9/2011

Ha, ok tak hadiah tu? Harap korang suka. join ok jangan tak join.

Pemenang akan dikira berdasarkan perkataan mana yang paling aku rasa menggambarkan blog aku ni dan usaha ekstra korang (nombor 8). Harap tak sukar dan korang leh take part ya. Ada lima tempat pemenang tu, so banyak peluang nak menang.hehe senang je kan? so apa lagi? take part ok!

35 comments:

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
nabila azmi said...

hihi..mcm mnrik contest ni mr buck=)

Neeja Ami said...

cam best ja...

cikmima said...

mima join

http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/06/contest-pengenalan-accodrding-to-buck.html

khadijah said...

cam best je.. tapi kalau cik epal masuk tak de la harapan nak menang..hehe

Buck Syah said...

Alamak otai da sound la I wat contest huhu

Nabila, join la.. Mana tau dap at makan buffet best atau voucher...

Nima, join la jugak memang best hehe

Mimas, thanks tahniah yang pertama... Good luck cewah

Khadijah, CE tu yg retissss popular tu ke? Dia mana main contest cmni..dia otai n fofuler tu bkan standard dia haha join je laa

cheqwa said...

nanti2 la join..tapi ada ker harapan nak menang ni...hu =.='

knini said...

15/9/2011? besday ak weh..hee.

Buck Syah said...

knini coklat celup: sebab tu kena take part!

Buck Syah said...

cheqwa: jangan berlengah! hehe ade je..everybody has a chance

Adam Idris said...

Bro nak tanye, kalau no. 8 tu nak edit gambar, amik gambar dari blog ni ke? kalau gambar dari blog cik epal? kan banyak...haha

Buck Syah said...

Adam haris: bro, tu soalan nak mengusik ke? ape2 gambar la pun... tak semestinya my pic.

iera marican said...

owh...owh...owh.......join juge...walau probabilty win 1 to 3333333....

link:http://prisonerone.blogspot.com/2011/06/contest-lagi-pengenalan-according-to.html

akiN aMar said...

Saya join boleh? : http://akinamar.blogspot.com/2011/06/contest-pengenalan-according-to-buck.html

Una said...

rasa macam nak join..tapi bila tengok hadiah, ternganga! hahaha..rasa macam rendah diri pulak.. =P

dyanne said...

woahhh buat contest! COOL! ^^

::dAuZsHaNLeY:: said...

bro,dah join!
jom baca sini:
http://dauzshanley.blogspot.com/2011/06/aku-join-contest-pengenalan-according.html

[k]o{q}i[n] said...

join gak...lme tunggu buck wat contest...

http://exsamsed.blogspot.com/2011/06/contest-pengenalan-according-to-buck.html

[k]o{q}i[n] said...

tapi kan, x rasa contest ni lama sgt ke...???

Adam Idris said...

Dah join.
Bawah ni link
Thanx bro for following and commenting on my blog.

CONTEST PENGENALAN ACCORING TO BUCK

~ rUi$kA ~ said...

join ~ =p

http://ruiskamimie.blogspot.com/2011/06/contest-mari-join-contest-pengenalan.html

Buck Syah said...

Hi semua. You guys are so sporting and supportive la... Ok, bila ditengok balk pon, mmg durasi contest agar lama so mungkin Ada ammendment Kurangkan sikit lamanya tu. Stay tuned ya

Buck Syah said...

Agak lama... Susah type pakai iPad ni dia auto correct la maaf

Ieka Luvika said...

hehehehehehehee ieka nyibuk join.
ni ye link nye encik Buck:

http://heyluvika.blogspot.com/2011/06/contest-pengenalan-according-to-buck.html

sila doakan ieka yang menang...sekian ;p

Cik NY said...

bleh Cik NY nak join..... silalah amik linknye..... http://jalinankasihkita.blogspot.com/2011/06/contest-pengenalan-according-to-buck.html

cik myza said...

myza follower 1283 blog mr.buck! haha.nak join jugak tapi tunggu follower myza da 5o baru myza join! hehe. so jangan tutup contest awal2 taw :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam.Dah join!!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/06/contest-mari-join-contest-pengenalan.html

ID:azatiesayang
Followwer yg ke 1289!!

Anis Salwa said...

saya join

http://knockknockmylife.blogspot.com/2011/07/contest-pengenalan-according-to-buck.html

Inche Love said...

http://azra-ashra93.blogspot.com/2011/09/contest-mari-join-contest-pengenalan.html

dah join! yang gambar tu, boleh amik buat kenang-kenangan. #okbai

mi$$ oZja said...

join juga!

http://pinkliciousme.blogspot.com/2011/09/contest-pengenalan-according-to-buck.html

fatin syamimi abdul rashid said...

done . and im joining !!!!

http://ceritakosongfatinsyamimi2.blogspot.com/2011/09/salam.html

fatin syamimi abdul rashid said...

im joininggg :)

http://ceritakosongfatinsyamimi2.blogspot.com/2011/09/salam.html

Pwincess9 Juhary said...

heheheh....

last to koin.. okeh??

http://pwincess9.blogspot.com/2011/09/contest-pengenalan-according-to-buck.html

Alia Syaza :) said...

saya da join! tehee, here it isss..

http://aliasenyum.blogspot.com/2011/09/mari-join-contest-pengenalan-according.html

selamat hari raya! ^^

Post a Comment