Sunday, April 10, 2011

A Day With Her

So...We Met...

Hujung pukul 11 pagi tadi aku bertolak dari rumah ke Jaya One Mall ,PJ. Tau tak Jaya One tu katne? Tatau? Ala, kat PJ, dekat je ngan UIA cawangan PJ dan dekat je ngan opis aku. tau opis aku ktne? ala, dekat je ngan UIA ngan Jaya One.... haha..lame kan lawak aku?

Tujuan pergi sana nak ambil sorang makhluk Allah ni. dah janji nak ngedate ngan dia.

Dalam suasana hujan yang renyai-renyai, sampai lah aku kat tempat yang dijanjikan... aku pun perlahankan kereta sambil tangan sebelah pegang henfon call dia tanya kat mana dia. Dia cakap, I kat bustop ni, tp bukan dekat ngan 7Eleven.. 7Eleven sana lagi..." tapi masa dia bercakap tu dah nampak dah dia. amboi, merah makngah date aku kali ni. so, aku pun berhentikan kereta sambil bagitau  "ni I bawak kete kat belakang you ni." Dia pun pusing ke belakang dan... dan terpancarlah wajahnya yang comel bulaaat laksana epal red delicious itu.

Malu-malu la kononya bila dia masuk keta tu. wat muka innocent. comel la tu kononnya. hahahaha


Sambil tangan pegang steering menuju ke Mid Valley, aku ditujahkan dengan beberapa soalan dari dia.amboi, mengalahkan wartawan Mingguan mStar date aku neh... haha, takpe2... layankan, nanti dia nanges.

Ha, dah sampai midvalley tuh, menuju ke tempat makan le, pe lagi. tapi sebelum tu pergibeli tiket movie dulu... dia nak tengok cerita Cun.boleh laaa..walaupun hati ni berat nak tengok... lagipun dah lama tak tengok filem local kat wayang. bukan anti, cuma memang jarang tengok wayang...

Lepas hampir dua jam menguap2 tengok cita yang sangat setakat-budak-tingkatanenam-pun-leh-wat  tu, kitorang pergi makan kat Carl's Jr. tempat favorite aku dan rakan-rakan sekepala... burrpp...kenyang. alhamdulillahhhhh. si dia lak? menyegih dapat makan Carl's Jr.

 
Korang nak tau sapa makhluk Allah ni? (rasanya kebanyakan da tau kot)

Haaa, ni lah dia. Lady in Red aka Red Delicous aka Cik Epal

Buck : Nerdy enough?

dia memang suka pose cmni... cute la tu..haha

spekkies..cuba teka mana satu I punya, mana satu moon punya?

Kenyang makan dessert bawah ni...

bagai buah mangga dan buah nangka... literally...


Haa...itu lah aktiviti aku hari ni. meluangkan masa dengan dia yang sangatlah comel, bubbly dan talkative hehe. bukan senang k nak date ngan I camtu la gak dia. si dia tu kan orang popular la katakan...huahuahua
Mana, tak popular, ramai je yang kenal dan senyum2 kat dia ni tadi... kalah artis yang suam2 suku kat luar tu...


Hurmm...sok keje. nak tido dulu. thanks jenguk2. nite2 guys!


p/s: Thanks to those who follow my blog... I'll follow yours also in return... and there will be something for you guys in my future entry... Thanks...

43 comments:

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

hye encik buck ! :)
x sangke u ade blog...i baru jmpe n follow teruss..ehehe

so sweet to see u n cik epal.. :D

iqa_zam said...

alolo comelnya korang nih.. ;)

Buck Syah said...

yunk; hehe samalah..tak takooot

Liya: Hi! thanks! I follow u gak eh...

Buck Syah said...

Iqa, yeke? thanks ya..i da follow u

chek siti wan kuncup said...

alahai sweet la korang..
lagi sweet tengok dessert tuh..
nggeeeee~ ^^

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
Buck Syah said...

siti wan kuncup:dessert tu mmg sweet sbb tu cik epal pass kat I.haha

Moon: U think so? :-p

fablosasa said...

sweet gile kot..hehe..hope korang kekal forever..=)

NisaAdnan said...

haha taleh bla bila cik epal malu2. aummm ^^ haha

zatyfeena said...

sweet gilaaaa ahh korangg !
:D

sorang nsem, sorang comel.
mmg perfect match lahh.
:))

nabila saat said...

korg ade ape2 ke?hikhik

azzahazarina said...

sweet gila. hahaha. btw, i did mention both here:

http://azzahazarinaspeaking.blogspot.com/2011/04/kalau-masuk-pilihanraya-mesti-da-lame.html

jgn marah kite curik printscreen. hehe!

mLov said...

hehe....edward jd nerd!!

tomatokering :) said...

hoho.. shonokkkk..

mcm pelik pnaggil cik epal moon.hihi

Puan Saira Azura said...

hah??yunk????kan betol..sila lihat komen sebelum ini di entri u ..ahah..adik2 ku ini..

syuwai said...

sweetnya~..hehe

p/s jaga cik epal bgs2x ah..lol~

Myaby said...

cocok!

Kyra said...

sweet gile .. comel betul cik epal and u .. =)

Aini Shahida said...

wah2...so sweett! jeles..hihi

pw3nCeSs appLe said...

what a lovely couple okay..sweet jerk korg ^^
msti pnat kan nk layan cik epal neyh..hehe :D

shafinaz (: said...

Gahh , sweet ! Jealous much , hahah >.<

~batrish♥~ said...

sweetnye korang...sukela..due2 comel..=)
da follow buck..hee..

iftitah_ihsan said...

ouh . korang sgt suwettt gitu :)
eyh, background kite same la . haha
btw da follow u .

-SYAZA-

Buck Syah said...

Hi semua: thanks sudi baca n follow... Buck akan follow korang gak keh... thanks for the sweet comments also

FAZLINA AZIZ said...

YUNK?amboiii cik epal <3

bella bellitos said...

alololo shuweetnye cik kak ngn abg kite ni haaa,,,,,,~next date kt mane? nk skodeng,....muahaha

Intan Nur Syahirah (I.N.S) said...

sweet gile laa korang nehh ..hahaha :D

hani_orangegurl said...

destined lover la ye.. comel korang :)

Afzan Rahman said...

jaga cik epal molek2...
jgn smpai busuk ye...
ngee ^^,

korg sgt sweet... suke tgk

iqa_zam said...

thanks follow i balik.. ^_^ selama nih dok tengok cik epal single mingle..tiba2 dapat, perghh!hot!hahaha..

happy tengok korang.. ;)

amal.budak.baek said...

sumpah korang sweet ! ;)

zarifah efa pahmi said...

wah mcm couple je..<3

Syafiqah Arabella Hoo :) said...

hahah,comel je korang nih :)bila nak declare ^_^

*cimOt* said...

wah wah..ok cun la korang bedua..jaga cik epal leklok nooo~~

.:nazihah rastam:. said...

cute gile la korg due

Cik Mie said...

sweet gler...suke tgk korg..comell..:)

abriloving said...

baru jumpe blog ni.. trus follow :D
korng memang sweet lah...

Anis Tyra said...

sweet couple :)

nadia natasya said...

awww serius sweet gilaaa :DDD

segenap dimensi said...

sweet sgt la u alls berdua. also baru jumpe dis blog gak. n i follow u~~~ :)

zati_dan said...

wahhh..sgt la snok klu dpt jmpa gan blogger terkenal..
so sweet.. >_<

lady dayana. said...

sweet gilaa :P

Post a Comment