Monday, March 28, 2011

Gadisku... Olivia Palermo

Hi semua. How's your Monday? Kinda sucks? Or was it superb? Mine is not so good... as usual...Monday blues + blur...

Tadi tiba-tiba buck teringat seorang wanita yang pernah bertakhta di hati dan mata buck…nama gadis bertuah tu Olivia Palermo... Cewah, takde la, kali ni Buck nak share ngan korang pasal sorang socialite yang sangat bergaya dan agak popular... meh kenal siapakah geranganya, Olivia Palermo.

 The Olivia Palermo

Olivia yang agak sebaya dengan Buck ni adalah anak bangsawan New York. Being a New Yorker, she loves fashion and enjoys flaunting her great sense of style. Dia juga merupakan salah seorang bintang dalam reality TV show, The City. Si sosialit, pelakon, dan model ni punya muka sweet dan baby face. Some said that she even looks angelic... walaupun muka nampak baik, tetapi Olivia dilihat seperti seorang yang sedikit angkuh (bitchy) dalam siri The City. Tapi, Olivia jawab kat press, yang dia disalahertikan dan siri tu sengaja diedit untuk menampkan dia gadis poyo... hurmmm...mana satu nak caya ni... Oh ya, Olivia juga dah tambah satu kerjaya lagi dalam portfolio dia, iaitu usahawan aksesori...


Inilah dia si cantik Olivia Palermo
                                            


Gaya Olivia Yang Cantik

Buck leh katakan, gaya Olivia adalah sophisticated, chic dan boho. Dia sukakan gaya yang ayu, mewah dan tidak terlalu seksi. Olivia suka nampak "mahal" walaupun kadang-kadang barang yang dia pakai tu takde la mahal sangat sebab ada masanya dia pakai Topshop atau Zara je. Walaupun dia sering bergaya ayu lah kan, tapi dia tak girlish sangat. Olivia kadang kala suka masukan elemen maskulin dalam gaya ayu dia tu. One obvious thing about her style is she loves to wear accessories and jewelleries... itu trademark Olivia Palermo! walaupun kecil molek tak macam omputeh yang lain, dia tetap berani bergaya. Jom tengok gaya Olivia Palermo...




Gaya casual Olivia pergi jalan kat street
                               
Pretty elite girl in flowy dress
                                                   

Sofistikasi cara Olivia
                                                   


Olivia suka warna yang suram tapi tetap menarik
                                  

Olivia shows you the way to pump color into your dressing
                       

Hurmmm...sampai hati Olivia memilih boifren dia ni daripada Buck...hehe
              
Dapat perhatikan Olivia suka pakai jaket atau blazer di luar dress2 dia yang cantik tu? Ha, itulah stail dia yang outstanding dan diminati ramai. So, macam mana? Gaya Olivia ni kasi korang inspirasi tak? Hope you guys enjoy looking at Olivia and her classy style as I do. Hurmmm...malam ni tido Buck mimpi Olivia lah...

2 comments:

fatenjasmee said...

fuck buck.of coz she has chosen the better person.

regards,
FJ

Buck Syah said...

haha... gila aten ni

Post a Comment