Wednesday, April 20, 2011

What a Douchebag ! Part 1

Haritu aku ada post entry pasal cougars. Apa macam dah scan dah lecturers atau Lady Boss korang sama ada diorang cougars ke tak? Yang lelaki, jangan ambil kesempatan lak. Haha

Kali ni meh kita ambil tahu apa itu douchebag. Ha yang ni memang kena tahu sebab dah jadi fenomena.

Sebelum tu mari kita belajar mcm mana nak sebut douchebag. sebutanya : duuush .beg senang je kan?

Douchebag

Apa tu douchebag? beg selendang kah?  beg sekolah kah? Bukaan..Bukaan.. Maksud sebenar douchebag ni, cam tak sesuai aku nak explain kat blog aku nih. Sesiapa yang curious tu boleh la klik sini. kegelian adalah di atas tanggungjawab sendiri.

Tapi entry ni bukan nak cita pasal benda alah tu. eeuuuwww... Nak cita pasal pengertian douchebag yang lagi satu lah. According to Buck UrbanDictionary.com a DOUCHEBAG is:
An individual who has an over-inflated sense of self worth, compounded by a low level of intellegence, behaving ridiculously in front of other people with no sense of how moronic he appears.

In other words la kan, a douchebag is an arrogant, moron and superficial guy who we saw quite often nowadays.

According to Buck - Ciri - ciri umum seorang Douchebag

- Bajet hensem, macho mahupun kacak walaupun muka sebenarnya macam mesin bancuh simen

- Rambut tu macam diletakkan gel/wax satu dozen. Mungkin dapat sponsorship dari Gatsby ataupun Loreal

- Selalu pakai baju sendat sendat walaupun badan cam watak Teletubbies.

- Rambut tak sesuai usia. Umur dah 28 rambut macam penyayi pop Korea. kau ingat kau jambu?

- Berlatih senyum atau gelak depan cermin sebelum keluar rumah.

- Pergi mall atau public places pakai singlet ketat untuk tunjuk otot hasil pergi gym atau makan steroid

- Suka cari perhatian kat mana- mana dorang pergi, absolutely an attention seeker

- His face screams "LOOK AT ME, LOOK AT ME!" even when he stops talking

- Kalau kawan dia cita pasal game bola malam tadi, dia plak nyampuk cita pasal dia main bola wakil daerah masa sekolah dulu. Ada diorang kesah?

- Ada tiga handphones. Satu handphone satu awek.

- Buat bunyi2 macam cencorot/tikus kalo nampak awek cun beberapa meter dari beliau

- Call awek setiap 5 jam tapi call mak 5 bulan sekali... apa punya anak da.

- Kalau pompuan saiz xl dan ke atas lalu depan dia, mulalah dia ngan kawan-kawan dia kutuk. Ada tu selamba je tanya kuat2 "Tak tau ke diet tu ape??"

- Tiap minggu tak missed pergi clubbing. Sampai bouncer kelab pun mintak dia je ganti tempat bouncer tu.

- Takde masalah menunjukan kekayaan keluarga pada kawan lain yang tak sekaya dia. Such a spoil brat!

- Bawak kereta laju nak mampus macam bapak dia punya jalan. Kalo mmg bapak dia punya jalan pun   bapak dia hangin nengok.

- Umor baru 16 tapi nak belagak macam 29. Cacat eh?

- Jalan berhenjut-henjut macam gangster tapi kalo terserempak anjing dia yang lari dulu.

- Motto hidupnya mungkin berbunyi begini  " I'm one HOT guy, so just watch and listen to me."


Haa, itulah separuh perangai2 seorang douchebag *According to Buck*

Mari kita teropong bagaimana agaknya contoh imej seorang yang bergelar douchebag :







gambar sebagai hiasan ya

gambar ni pun hiasan
sama la ni pun hiasan gak kot


Cuba korang lepak kat memana mesti ade nampak mamat yang banyak ciri2 dia atas. Mungkin juga dak kelas korang seorang douchebag atau mungkin rakan sekerja. Kalau ada, buat tak tahu je, tapi dalam hati gelakkan "hahahahahah douchebag la kau...."

26 comments:

ayieLefthanded said...

waaahh!tu ke gelarannye??
nice info mr buck hehe

cik Ida said...

hahahaha.. boleh gak tu!
Douchebag adalah nama lain dari mamat PERASAN ENSEM tapi tak.. lalalalalala.. ^__________^

Buck Syah said...

ya itulah gelaran terbaru lelaki2 poyo hehe u're welcome

La.doLce_e[v]a('',) said...

hahha.. lawak pulak! ^_^

zarifah efa pahmi said...

dalam bahasa rempit douchebag nie macam KELAM ja..haha..

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe...ade gak panggilan utk mmat cmtu..selama ni aku panggil diorg mamat poyo je..nyampah giler -,-

Buck Syah said...

ladolce eva: leh masuk raja lawak tak?hoho

zarifah: ooo....haha

cik epal: mana ade... u yang jahat ckp i lak ceh

nur syafiqah: ha, mulai harini panggil dorang douchebag..mesti dorang blur..haha

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
hanya.AKU.yang.tahu said...

agk2..mR.Buck tgolong x dlm cri2 lelaki tsbut??ngehh:P

Buck Syah said...

cik epal: taklah you baik alololo majuk plak
hanyaakuyangtahu: hanya aku yang tahu..hehe

NisaAdnan said...

WHOAAA BARU TAHU NI. TGK GAMBA2 TU MCM BAPOK PON YE JUGAK.

shafinaz (: said...

Hahah , like2 :0

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
amelia said...

ok. new vocab. thx for the info! so dh de perfect term to shout right in their ears la pasni..

Buck Syah said...

yunk: haha rasa mcm tak complete td. takyah la duk fikir..lain entrylain maksud

amelia: my pleasure to share it with u! shout out loud!haha

Nell said...

"Rambut tak sesuai usia. Umur dah 28 rambut macam penyanyi pop Korea. kau ingat kau jambu?"

hahaha super junior's leader, Leeteuk pun umur 28, jambu jek buat hairstyle k-idol? hehehe fine, he's not a douchebag ;)

Buck Syah said...

Nell; believe me dear, with that hair at his age..he's a douchebag! hahaha

amelia said...

agak-agak douchebag yg baca ni terasa tak yg kite tgh mengutuk-depan-depan psl dorg?

hanya.AKU.yang.tahu said...

hahahaha...kne sowh CE korek ni..hehe:P

Melodi Aku said...

Kalau yang dkat FB dok add awek2 cun/hot je.. 'beg-tahi' juga ke dieorang ni?

lady in purpLe said...

buck kalau minah2 douchebag ape ciri2 nye??

Buck Syah said...

amelia: dorang ni tak kisah org ckp ape..haha

hanya.akuyangtau: Ce korek idung tau la dia :-p

melodiaku: sudah semestinya...berangan dorang tu. beg tahi! good translation!hahaha

ladyin purple: jangan takut, mereka tak suka pakai purple... haha

lady in purpLe said...

LOL....
entry ni part 1 kan...??
(dah gedabak dkt atas lg nk tanye)
means ade entry part II la kan fasal 'beg tahi' ni??ye dak buck

BaBy DoLL ApaCHE said...

ice entry ;-P

Post a Comment