Thursday, June 2, 2011

Si Kurus Yang Trendy

Woot wooot... hi guys... ade sihat kah? Ade gembira kah? Harap-harap macam tu la ya.

Semalam aku cakap pasal model, si coklat gelap Naomi Campbell (Dia takde kena mengena dengan soup Campbell). Hari ni aku nak cakap pasal model lelaki lak. Sekarang model lelaki dah banyak job sebab fesyen lelaki semakin berkembang.

Tapi mari say goodbye kepada model-model lelaki yang badan ketul-ketul sebab model lelaki KURUS yang dapat perhatian dan job sekarang ni! In high fashion, long gone are male models with huge muscles and biceps. The fashion houses are eyeeing on the skinny, scrawny but lean male models.

skinny is the new masculinity?


Why la skinny male models???

- Sekrang fashion houses banyak kuarkan pakaian skinny. So takan nak amik model badan ketak-ketak kan. Burok la nampaknya

-Model kurus ni represent orang biasa. Ye la, bukan semua orang badan ketak-ketak

-Dorang ni jambu-jambu. International fashion designers suka... auwww....

-Bila letak baju kat badan model skinny, baju nampak terletak dan tak sendat.

-Suka hati designers atau fashion companies tu la nak amik sapa modelkan baju dorang derrrrrr


Jom usha skinny male model yang paling meletop kebaaam boom sekarang...


Ash Stymest
















Cole Mohr












Latest pic of skinny model by a major male magazine





Ha, awek-awek kat luar tu atau sesapa pun, mesti ade yang kutuk model-model kurus ni sebab dorang ni slim sangat. Jangan ar camtu dah tuhan nak kasi dorang kurus dan tinggi, tu yang nampak macam tu. Sama la macam yang gemok atau pendek atau ape-ape pun. Yang penting dorang dapat rezeki dari rupa dorang yang kurus camtu.

Lagipun semua orang ade citrasa masing-masing kan.

Eh, bila tengok pic mamat-mamat atas nih, aku rasa aku ni dah gemuk sikit..terutama bahagian pinggang. Saiz 28 dah tak muat daaahhh waaaa.... saya sudah gemok.... kena work out atau bersukan lebih nih...


p/s: Penulis suka tengok orang kurus yang stylo. Yang chubby tapi stylo pon oook laa gaaaakkkkk...

20 comments:

SANDRA AZWAN said...

Kurus bukan satu penghalang untuk tampil bergaya!

P/s: Slim & slender itu sexy!lol

[k]o{q}i[n] said...

setuju ngan SA...

shafinaz (: said...

yg first tu hndsome habes XD

Buck Syah said...

Sandra Azwan: betol3... Ko en ko mcm sub headline majalah ar. Haha

Koqin: setuju jgn tak setuju

Shafinaz: Suka ar tuuu haha

pw3nCeSs appLe said...

ehh! apsl gmbr model yg nmenye Buck Syah tu xde pownnn..xckup skinny meh? hehehe ;D

SyahmiFikri said...

sexy sangat! deymm kna kurus kan diri.. kah3

sha shareen said...

eh mr buck klu kurus sgt mcm sakit xlaa xssylo laa:D

Fara Aisyah said...

awesome!!!

zee said...

ehh entry mr.buck dah bole komen. asal entry sblm ni x bole eh? eh ke sy je yg x -.-'

Izz Latif said...

~eh~
ok jgk apa....
like u said,
skinny fashion sesuai utk org2 skinny

(^-^)

www.izzlatif.blogspot.com

cik nur said...

hurm tuh la kadang2 kelemahan yg kita ada tuh la sebernanyer kekuatan kita kan so kalo kurus atau gemuk tak pyah nk rasa rendah diri kita adalah kita yang penting jaga kesihatan itu kan lagi penting hehehe

Ieka Luvika said...

uih hensem bergaya..hikhik...
tapi saye pulak skinny girl..(i mean too skinny!!) T_T kasihan bukan....

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

penulis pn encem pe...hu3...

Buck Syah said...

Pwencess apple: tak penah star la model Nama buck syah haha

Syahmi fikri: haha jom2

Sha shareen: yeke? Skrg I dah gemok sikit la tu yg nak kudus balk

Fara aisyah: word! Hehe

zee: yeke?? Patut ar

Izz latif: eh, kan?

Cik nur: betol3 thanks tazkirah haha

Leka luvila: no worries kalo u tgi pergi modeling hehe

Pari2 terbang tinggi: alamak tide coins la nak kasi hehe :-p

pwiNcEssnoVElish said...

i love skinny guy..hehehe

naz & sya said...

haha... tetiba aku rasa macam ley je buat gaya model macam dorang tu.

Buck Syah said...

Pwincess novelish, I love skinny girl who loves skinny guys haha

Naz amp sya, silakan silakan :-D

kusiberjalan said...

hurm....harapannje lerr nk kurs cm tu... T..T ahahahah

g0m0k9enDek said...

bila ak baca scan secara pantas ak nampak perkataan gemok pendek. patutlah ak ada tersedak beberapa hari yang lalu~!

Azril Hafiz said...

Wow..

Post a Comment