Tuesday, October 4, 2011

Phuket Escapade 2011 - Final Part

Nak share lagi gambar-gambar Buck masa kat Phuket bulan July haritu dalam entry ni.

Hari tu kita stop kat second day kan? Malam second day tu Buck and friends pergi usha night market dorang. Tapi kamera Buck abes battery plak, so tak dapat amik gambar kat pasar tu. There was nothing extraordinary at the night market anyway.


Depan restaurant hotel
Third day, we went to the other islands such as Phi Phi Island and of course the infamous Maya Bay.






stop for lunch


breathtaking much?

Maya Bay



Dah penat naik speedboat dan meronda ke beberapa pulau sampai ke petang,  kami balik berehat.

Pada malam akhir, kami pergi ke taman tema Fantasea. Tempat ni memang superb dan di sini, ada persembahan pentas yang sangat-sangat best. bukan sebarang persembahan pentas, ia macam teater campur magik campur sarkas campu everything magnificent!


Harga tiket RM150 tapi memang berbaloi,a teaternya luas macam dua padang bola sepak. Masa persembahan anda akan diberi kejutan demi kejutan. Serious, I would like to come back and watch the show again. But sadly, no camera or any other electronic devices are allowed to the theatre so I didnt have any of its pictures. But you know what? you should go there to watch it yourself!





Notice the sun tan?lol


dalam taman tema, ade harimau albino



Di luar theatre hall

jumpa makhluk bunian nih


Esoknya hari last, fourth day. Sebelum flight pukul 8pm, tengahari tu kami pergi ke pantai Kemala untuk mengabdikan kenangan lagi. Di sini tiada orang mandi sebab pantai yang berbatu. Lebih kepada melihat keindahan ciptaanNya. Bersyukur daoat menyaksikan laut biru yang ombaknya membadai batu-batuan yang berkilau disinari cahaya suria. Cewah.









Sampai sini saja kembara Buck di Phuket, Thailand. It was really a beautiful place with many interesting places to visit. You guys should go there.



Nantikan pengembaraan Buck di tempat lain pulak ya. Cewah. Insyallah, mungkin pertengahan bulan ni (October 2011) Buck akan ke Bangkok ataupun Bandung. Stay connected!

5 comments:

Lee-Yan-Naa said...

Menarik2..kalo sampai Phuket mau terjah jugakla taman tema Fantasea tu :D

Ieka theLuvika said...

bestnyeeeeeeeeee!!! tetibe smngt nk blaja rerajin pastu keja bagus2 pastu kumpul duit pastu travel..pastu pastuuu...hehe..

Adam Idris said...

kenapa jernih sangat air pantai dia? wow

Cik NY said...

mnariknye tempat2 kat sne..... y pling best mesti kat pantai dia kan......airnye jernih, pantainye cantik n yang paling seronok adalah diberi peluang melihat keindahan ciptaannye.....

Buck Syah said...

Leeyannaa. Mmg patut terjah. Mmg best

Ieka: good motivation! Keep it up. Leh jalan seluruh dunia insyallah

Adam idris: tu ar. Menakjubkan. Leh nmpak ikan mcm2

Cikny: yup, alhamdulillah

Post a Comment