Tuesday, June 21, 2011

Assignment Makan Best Dan...

Salam semua.

This time lets share a sight of who I am. Eventhough I always see myself as a city boy and a guy who enjoys being in a big city, I actually enjoy some not-so-city stuff... such as... Kampung food! aku suka masakan kampung!

Dan bila aku dapat assignment pergi ke Premiere Hotel, Klang untuk mencuba masakan kampung buffet untuk  ramadhan yang bakal diraikan, aku agak EXCITED!

Ni ha, tengok la makanan yang aku dah lahapkan ke perutku.





Sorry pic aku takde time makan sebab aku segan nak suruh fotografer dengan aku tu tangkap gambar aku. Tak ngam sangat ngan akak fotografer tu lagi. haha

So layankan gambar makanan, lauk pauk tu.

Aku memang tak tipu cakap makanan kat sini sedap dan pure kampung punya. Aku dah pergi beberapa food review yang cakap masakan kampung tapi tak la best sangat. Tapi yang ini sumpah sedap. Terutama gulai patin tempoyak dan kerabu daun pegaga dia. Dah lama tak makan masakan kampung sedap macam tu.

Kalau nak tengok full review aku tulis dapatkan paper The Star ahad (Sunday Star) awal bulan puasa nanti ya... mesti baca tau!

Pastu balik ofis kekenyangan. Burppp Alhamdulillah hehe.

Dah tu, tangkap satu pic sekejap sebelum mula menulis reviewnya...



After a while, boss panggil nak kasi assignment lain. Pergi jumpa dia sekali kena tegur sebab pakai t-shirt dan cap pergi kerja. Kat ofis aku ni leh pakai baju t-shirt hari Jumaat Sabtu atau Ahad je tapi aku pakai bukan dalam hari tu. Haha tak pasal pasal kena sound. Nasib aku da explain kalo tak... haha

Ok, see you later.



p/s; guys, layakkah aku buat contest?  ada orang nak join tak? hehe

15 comments:

khadijah said...

emm.. cam sedap je.. bile puase ni tengok makanan terliur je.. dugaan..hehe

akiN aMar said...

wah!!!bestnya...tp la sy mmg org kg..so hari2 pun mmg makanan kg..hee ;D

ade je kot..tgk pd contest yg kamu buat dan hadiah juga main peranan..:)

[k]o{q}i[n] said...

untunglah...

cheqwa said...

serius sedap..tambah2 hari ni puasa.hikhik
buat la contest!nak join :D

pw3nCeSs appLe said...

hahaha..kne marah..hahaha :D

Diya Edhayaa said...

sdapnye dpt mkn byk2.. hehe.. wt je contest...

Aman Ibrahim said...

pergh~ gulai patin tempoyak. favorite2!!

Buck Syah said...

khadijah: tau tkpe

akin: sedap tuu. okeh join la nanti eh haha

koqin: alhamdulillah hehe

cheqwa: memang sedap. okeh join tau

pwencess apple: hehe biase ar tu :-p

diya: tu ar. join tau

aman: sedap!

::dAuZsHaNLeY:: said...

hamboi..kenyang nampak..
pasni kalau dpt assignment makan2 lagi,
nak join sekaki boleh? haha..boleh laa..
contest? contest ape eh?
buat je, sure ade punye org join..

Cik NY said...

untungnye badan.... ble wat assigment dpt mkn sedap2..... y penting FREE plak tu..... bukan semua orng bleh dapat..... bestnye...... bleh jd mcm Maria Tengku Sabri klau mcm ni..... wat je contest insyaallah ade org join.... Cik NY pun nak join jgak........ ehehehehehe

Buck Syah said...

Dauz: haha jom2 join ar sekali

Cik NY: u duk new York ke! Hehe alhamdulillah... Join ok!

dedayah said...

buck :: apsal u dgn CE dh x together-gether??? ^_^

Buck Syah said...

dedayah: pelik la nama u sama ngan soalan u haha

dedayah said...

buck :: hahaha...yelah nama hidayah org pgl cmtu kn..redha je la hihi eh..u xjwb pon soklan i..asal u ngan CE??...u lg nsem ape.. :)

Buck Syah said...

dedayah: asal i ngan CE dah tak together? kitorang takde pe pon. kawan je. no chemistry hehe

Post a Comment