Tuesday, September 27, 2011

Wallet Ku Bukan Wallet Mu

Helo semua. Macam mana minggu baru? Hope you guys are doing great.
Ada cerita ni, masa keluar ngan kawan haritu, kitorang lepak Selayang.

Masa pergi bayar makan kat JM Nasi Briyani tuh, aku keluarkan lah wallet aku yang banyak duit rm1 tu. Pastu kawan aku senyum sinis sambil tengok wallet ku.

"Apahal? Aku ade duit la nak bayar... Dengan kau punya sekali aku boleh bayar...," cakapku dalam aksi berlagak. :-p

"Tak, aku kelakar tengok wallet ko tu, campak kat laut je la," kata kawanku mengutuk wallet kesayanganku.

Ape taknya wallet aku yang berumur tiga tahun setengah ni dah nampak macam 600 tahun dipakai.

Ye ar, bukan genuine leather pon. Topman je klak tuh. Bukan prada apatah lagi louis vuitton.Sodehhh.

Actually I feel so attached to the wallet. I like its simple design and color. Pastu ada strap yang cool dan hold it supaya tak ternganga. Tu yang rasa berat je nak beli baru dan pakai yang lain.

Jadi, I present to you my hidup-segan-mati-tak-mahu wallet. Maybe it's about time I get a new wallet.

P/s; ade sesapa nak belanja Buck wallet baru? Takde? Ciss! Agak dah.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

6 comments:

[k]o{q}i[n] said...

beli je la yg baru.. yg ni simpan, jgn buang.. kalo syg sgt la... huhuhu

zarifah efa pahmi said...

seriously memang dhsyat wallet tue..kena bubuh dalam frame wallet nie..sebab syg sgt..haha..:p

Pwincess9 Juhary said...

org nya stail, kalau beg duit tu dah ala2 nak rosak, terus beli baru. yg lama tu simpan. buat koleksi. Ala2 mcm feeling nostalgik kang boleh pakai lagi..

Zinnirah Humaira said...

tak yah beli baru kot, slagi boleh guna..guna je :)

::FAIZ FARISH:: said...

wallet akupun dah nak masuk nazak.. ehehe

Pwincess9 Juhary said...

http://pwincess9.blogspot.com/2011/09/mode-gumbira-tahap-dewa-terima-kasih.html

heheh thanks

Post a Comment