Wednesday, June 1, 2011

Model Hitam Gaduh Dengan Coklat

Siapa tak kenal Naomi Campbell? Yang tak kenal sila jangan kemana-mana. Aku nak kenalkan lah ni ha.

Naomi Campbell ni supermodel popular 90an tapi sekarang dah kertu dah tak popular dah. tapi dia ni selalu ada kontoversi. Kontroversi mengamuk la, terlibat dengan gangster la, maki-maki orang dan macam-macam lagi.

Tapi yang terbaru dia ade wat kontoversi lagi nih. tapi bukan berpunca dari dia pun.

Citanya camnih, cokelat Cadbury, korang tau kan? Yang pembalut warna royal purple tu? Sedap tu.. my favorite (tiba-tiba). Cadbury United Kingdom ade wat satu kempen iklan baru . Pastu naomi tak pasal-pasal bengang ngan iklan nih. Sebabnya?meh tengok poster bawah ni.


Poster Cadbury yang menyirapkan darah Naomi

Dekat iklan ni korang leh tengok, tagline yang dorang pakai ni, Move Over Naomi, There's a New Diva in Town.  Pastu ade sub tagline; "I’m the world's most pampered bar." 

Tapi kononya Naomi mengamuk ngan iklan ni bukan sebab cakap dia diva. Tapi dia tuduh Cadbury samakan orang negro, ya NEGRO dengan makanan coklat. Eh, tu pun si Naomi ni nak marah-marah.

Naomi cakap lagi, "I am shocked. It's upsetting to be described as chocolate, not just for me, but for all black women and black people,"  "I do not find any humor in this. It is insulting and hurtful."


Motiff??? bagi aku la kan, elok la tu kalau betol pun dorang samakan kau dengan coklat Cadburry. Cantik ape warna coklat ala Cadburry. Dan coklat kan menenangkan orang yang makannya. So? ape yang insult nya?

Lain la kalo syarikat pengeluar arang yang samakan kau dengan produk arang dorang. Itu kalo ko nak mengamuk kat twitter ke, facebook ke, satu dunia pun takpe. Ni coklat kot. I like cokolat... hahaha

Sebenarnya mungkin dia terasa Cadburry kutuk dia DIVA dan spoilt kot.. memang pun ko macam tu kan cik adik itam manisss??



walaupun hitam, cantik dan bersih ape kulit ko kak

Tau tutup tu je ke?

Naomi Cambell. tengok lah gambar-gambar ni. She's really CHOCOLATE!


Kalau nak fikirkan isu-isu yang dibangkitkan orang-orang negro ni memang tak berkesudahan. Sikit-sikit nak cakap dia kena insult. Eh, helo... please embrace your heritage and looks. Some people actually adore your dark skin what... And missy and niggas, the world does not revolve around you. Jangan nak over okayh..



 p/s: penulis blog ini tidak berkulit putih namun bersyukur dengan kurnian ilahi yang bagi features lain yang menarik. muahahaha

3 comments:

rain ilias said...

penulis blog ni agak cerah juge.haha

Buck Syah said...

Rain, yeke?? Tang bawah lengan je la kot haha

mahran said...

nak tengok rumah dia? KLIK NI..
http://akuyanz.blogspot.com/2011/10/rumah-naomi-campbell-bentul-all-seeing.html

Post a Comment