Monday, April 18, 2011

Entry Keji Dari Bloggers Keji

Dah hampir sebulan aku berblogging. Macam macam entry aku wat dan pelbagai kerenah manusia dalam blog masing masing aku tengok.

Ade blog yang meriah, ade yang comel, yang berinformasi pun ada. Tapi ade jugak blogger yang wat entry perli2 orang lain dan kutuk blogger lain. Ni ape kes? ko nak menulis di blog untuk tunjuk perangai syaiton atau jin kafir ko ke? wat la entry yang membina skit. kalo takde ape yang membina dr pala otak ko pun, takyah lah nak membina reputasi ko sebagai blogger bermulut celupar dan berhati busuk.

Kalau kau PM atau comment entry seseorang blogger tu tapi dia tak balas lagi, takyah la wat satu entry khas nak menjatuhkan blogger tu. ko kena la faham sikit, mungkin blogger tu sibuk ngan kerja opis dia, maybe mak dia suruh dia tumbuk sambal belacan 4 kilo ke sbb nak wat kenduri doa selamat atau mungkin dia tak tau ape nak reply kat kau yang curious tuh. Takyah lah nak meroyan. Relax2 sudah...


Ni ada lagi satu tabiat blogger yang punyai hasad dengki tahap 8.9 skala ritcher. Kalau blog orang lain popular dan dapat perhatian yang va va voooom takyah lah nak dengki2 jeles macam watak jahat dalam sinetron indon. Korang bayangkan, sambil ko wat entry keji tu, orang pandang ko zoom2 banyak kali kat muka ko yang berekspresi jahat tuh. kalau kau tgok sendiri pun ko nak penyepak diri sendiri 62 kali (mungkin lebih).


Agaknyamcm ni la muka blogger keji tgh fikir idea nak wat entry jatuhkan orang

Okayhlah, harap aku pun tak terkena tempias keji mengeji ni. Entry ni bukan entry mengeji atau menjatuhkan eh. Just entry mengutuk blogger yang jahat hatinya kepada blogger lain.  Takyah lah nak dapatkan jumlah UV yang banyak pakai teknik tu. Keji dowh.

Ingat sikit, entry keji ko tu menunjukan sapa diri dan hati ko sebenar. Fikir2 kan lah

24 comments:

syafiqah zainuddin said...

haa,betul tu. kadang-kadang tak paham jugak dengan diorang ni. mcm takde tujuan sebenar je berblogging. kalau setakat nak kutuk blogger lain baik tak payah.

cik Ida said...

sabar incik Buck... semakin tinggi pokok tu semakin kuat angin berhembus.. hehehehee.. jangan sampai tumbang sudah..


pssssstt.. kirim salam kat cik epal gonjeng kite ea?? ^_________*

Buck Syah said...

betol tu syafiqah... berblogging nak tunjuk perangai busuk wtpe kan

Buck Syah said...

Cik Ida: sabar ni. tak emo pun. haha pandai kamu berbahasa ya... haha baiklah

Nell said...

yeah, and ada jugak sometimes org buat entri utk perli or kutuk org2 sekeliling dia yg dia tak puas hati dlm blog. i wonder why tak confront and settle kan masalah tu dgn org yg terlibat je?

and kalau seseorang blogger tu femes, there must be something from his/her blog that can be learnt, buat apa lah nak kutuk2.

the answer for those obnoxious acts : the idiocy of a coward :)

Buck Syah said...

Nell: word! betol tu. nicely said

Najlaa 'Aqilah said...

hilang keseronokan blogging bhila ada orang2 macam ni. haaaihhh -.-"

[k]o{q}i[n] said...

u have a nice blog with a nice entri... keep it up dude..!!!

yukicumil said...

btpe nk kutuk2 org, nnt idop xtenteram pown, ati pnuh hasad degki.. huh~ kn buck?

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
Whitey Mommy said...

Kes ni akk pernah kena juga...sampai tak de mood langsung nak berblog...

up entry pasal my prince...then boleh cakap anak kita teruk...sedih... bila kita cakap sedih orang cakap macam tu...

dia boleh up suruh tutup blog tak pun jgn cerita pasal anak... pelik betul...apa yang tak kena pun tak tahu...

lagi pulak... tak puas hati email la... duk cerita kat blog...ada tu samapi meleret2 sampai berbulan2... tak paham betul...

tongkat langit agaknya...

dah tu bila nak minta maaf tu?

huhu...

tak paham betul... blog je pun... ko suka ko baca... ko tak suka ko boleh blah...betul tak?

dah kalau masuk bab2 dengki ni lagi tak paham... pelik betul!

blog je pun...huhu

Miss b said...

ala. kasi la link

hehe

ReenAppLe said...

hahaha.. betuoi3... wat donno jer.. memacam dunia nie..
bak kata peribahsa.. rambut sama hitam.. hati lain2

Hans Razali said...

like like like ! :)

assayid syuhada said...

entry ni mcm bela cik epal pulak.;)
good work lah.semoga mereka2 tu insaf.

hafizah alias said...

betul betul! setuju sgt.
kdg2 kite bace entry keji tu, kite pon sakit otak gak. ape lah masalah mereka nih. haishh.
manusia kdg2 takleh tgk org lebih cket, ade je tak puas hati!
setuju dgn encik buck! ;)

Puan Saira Azura said...

bekap nampak....

Buck Syah said...

najla: tu la pasal... spoil mood

koqin: thanks ude.. banyak lagi nak kene blajar ni..

yukicumil: betol3 (macam upin dan ipin)

cik epal: wakil tak betauliah. penangan u la yunk

fatinrehannayusoff said...

eleh.dorang sebanarnye saje nak bg up traffic tu. hahahah =.='

Buck Syah said...

Whiteymommy: ade gak org mcm tu ek... kasi je penampa kak..haha

miss b: haha i tak ckp pasal someone in particular la dear.. it's generally written

reenapple: tapi skrg rambut org kita dah color2 haha...

hans razali: thanks thanks thanks!

assayid syuhada; yeke? haha sian cik epal kan? :-p

hafizah alias: wat sakit otak je kan.. kita bako kita bako ;-p

Puan Saira: jeles eh kak? haha

fatinrehan; ye la tu..cara kotor

♥NuR SyAFiQah♥ said...

macam2 org macam2 ragam ;)

nway bru kenal mr buck dr blog cik epal..perghh baru 2 bulan berblogging follower da 800 ++..

bulan ke 3 dah beriban kot..hehe

keep in blogging dude ;)

Nurul Aziz said...

bukan semua org bleh bagi nasihat sambil letak kata2 makian..org2 terpilih je tu..

zarifah efa pahmi said...

blog yg perangai mcm tue takpayah layan sebab mcm nak publisiti je..hee..

chemiko bulat said...

mintak izin utk letak link blog mr buck ny kt blog sy.boleh?

Post a Comment