Saturday, June 25, 2011

Reminiscing an Old Hobby

Happy weekend everybody!

Today I don't feel like going out. Got an invitation to attend a launch at One Utama but I have to decline it as I decided to have a good rest at home.

So pagi-pagi tak tau nak buat ape, tetiba rasa nak melukis. Yup, melukis.  I think it's been months since I last made any kind of drawings. Haha. I used to love drawing and sketching in my free time as well as in boring class back then in UiTM.

So this morning I grabbed a pen and a notebook and draw something that has been running in my mind.

It's my short story's cover! haha. Yup, I have a draft of short story. Cerpen yang aku reka sendiri. Haha. Saja-saja.Aku tulis er, or type dalam blackberry aku, when I feel like doing it. Bila ada idea jalan cerita tu. Time drive pun jadi sambung sikit-sikit.
 
Perasan lah aku ni kan? menulis kat blog ni pun banyak typo, nak wat cerpen pulak. haha

Cerita pe? cerita jiwang sikit. haha hidu kadang-kadang kena jiwang. Tapi jangan terlebih jiwang nanti jadi deseperate. Kan?kan?kan?

Ok, jiwang aside, meh tengok lukisan kononnya yang mengambarkan cerpen aku yang tak seberapa tu.haha

Lukisan nya pun tak seberapa. Dah lama tak melukis. So the flow and the lines were not that smooth.You guys tengok lah sendiri.





Haha.. ntah ape da yang aku lukis.Short story's cover konon. bahaha... :-p

K la,until then.

Publish Post

12 comments:

Nur Fajariah said...

ok pe lukisan tu...=)

Cik NY said...

hahahaha...... okeylah tu..... ade lah rupe gak.... drpd Cik NY ni ..... lukis orang lidi je tau.... nanti jgn lpe shre citer tu eah..... nak bce gak cerita yang retisss tulis.... ehehehehe...

zarifah efa pahmi said...

cerita pasal budak sekolah??:p

Alia Syaza :) said...

canti arr lukisan tuu :D

Whitey Mommy said...

apa kata lukis gambar akk sefamily...:) cun dah tu...

Najlaa 'Aqilah said...

the sketching's really good! saya lukis orang lidi pun buruk haha

dyanne said...

ohh sapa lah yg buck lukis tuu.. hohoh~

Buck Syah said...

nur fajariah: is it? thanks!

cik Ny: mana ade retiss... u kot retiss haha

zarifah: taklah.. dak U kot :-p

Alis: yeke? suka tak? ;-p

whitey mommu: alahai akak lagi pakar kan mengada!

najla: thanks, u je rasa burok, cuba kasi da vinci tengok. mesti dia kagum

dyanne: hehe nak tau?

Cik NY said...

klakar lah pulak..... Cik NY ni biase je..... nak kate retiss mak aihh jauh tu..... menulis pun ala kadar je...... tak macam orang tu.... fofular lah jgak kan....... jd model pun iye.... jd retiss pun iye.......

cik nur said...

nice sketch :P

pikaa said...

comel!

Ieka Luvika said...

ish..lagi cantik dia lukis...

Post a Comment