Friday, April 15, 2011

Selesema Burung and I

Masa tunggu lif kat ofis pagi tadi, sorang colleague tanya  aku "How are you?" It's nice of him to ask, tapi aku rasa nak poke2 je mata dia. Apa dia tak nmpak ke aku pakai mask ala2 doctor bedah Hospital Serdang ni? so, aku jawab je la "Oh, I dont feel very well, flu and all..." Pastu dia jawab "Oh, that's why you wear that mask"... eh, taklah...aku saje je pakai benda alah ni nak feeling2 jadi doktor macam dlm cita Grey's Anatomy tu takpun saja nak berangan jadi ninja in disguise pastu main lawan2 ngan boss aku. Apa punya soalan la derrr

I'm a bit worried ni. Dua orang kat floor sama ngan aku ni dah kena H1N1. Pastu yang sorang tu aku ada bercakap ngan dia just before she got admitted. Cuak gila kot.

Semalam (Khamis) mc sudah. Arini boss suruh pakai mask kat office. So tengok la ni. aku macam male nurse ke macam ninja wannabe?



anak sapa la ni..




Arini pergi klinik lagi. Dah boss suruh, pergi je la kan. Pastu ade ke patut doc tu kasi aku vitamin c yang kunyah2 macam dak tadika punya tu.... what am I ??? 6 year old kid???


ha, sapa nak amik satu vit c kanak2 ribena ni ha
Dah orang kasi, aku pun nyonyot la vitamin c ni sambil bajet2 comel. Teringat plak masa zaman suci murni dulu (tujuh puluh enam taun yg lepas). Kalo ibu aku beli vitamin chewable ni, excited nak mampos aku ngan akak aku. Asyik2 mintak nak kunyah vitamin c. Ingat gula jajan ke ape. Dah la vitamin c bukanya murah, ape Buck ko ingat ibu ko bukak kilang vitamin c ke ape. Bila ingat balik, nak je aku kasi pelempang level 12 kat diri sendiri.

Ish, tulis banyak-banyak ni bertambah pening plak kepala. K la guys, doakan Buck sihat ya... nanti kalo  tak sihat lalu K.O , menjanda plak ada sorang awek tu. :-p

26 comments:

hani hanani said...

ajak la cik epal tu mkan skali vitamin kunyah2 tu. teehee

zarifah efa pahmi said...

insyaallah nanti sihat..doc tue ingat you tak cukup vitamin la tue..haha..

Buck Syah said...

hani: hehe dia dah BESAR takleh makan vit c lagi hehe
Zarifah: amiiin tq hehe

ekaa . yum said...

semoga sihat selalu :)

princess nabila said...

get well soon mr buck !!!

cheqwa said...

hope cepat sihat mr.buck! :)

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

hehe..lawak la Mr. Buck ni..xpe2..get well soon..
insya-Allah xde pape :)

Buck Syah said...

Thanks guys! ni yang nak sayang korang ni hehe

amal.budak.baek said...

mr. buck
get well soon
kang cik epal risau
:p hahahaha

ayieLefthanded said...

mr buck
byk minum aer msk ye~hehe

Buck Syah said...

ayielefthanded: dah 27 gelen air masak dah minum. okayh thanks

.:nazihah rastam:. said...

get well soon, pastu jage cik epal :)

Miss b said...

ehh.

asal x vaksin dulu? demi kesejahteraan masa depan jugak. hehe

lieyyy said...

get well soon mr buck :)
kesian cik e*** nanti hehek ;D

hani_orangegurl said...

selamat mengunyah!

murnimahyum said...

hohoho...
get well soon...

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
The Lady & Mr Vampire said...

ok, entry geli. haha.. even mcm skit tp rse cm geli je enrty ni. bwahaha

cik EPAL said...
This comment has been removed by the author.
Buck Syah said...

nazihah,murnimahyum, lieyy: hehe thanks
miss b: ade eh?
hani orangegurl:haha amik la satu kunyah
The Lady:u adik lasy gagap ke?
Yunk: tamau menduda, sila la pinjam. sejam lapanpoloh sen

Señorita Layla Zahara said...

ehem2..klu cik epal jg nie mst cpt chat ek.
hehe

Aimi azam said...

get well soon mr.buck ! sakit pun xpe,ada ramai org take care psal mr.buck termasuk dgn cik epal.kan cik epal kan,hehe :)

syAfA said...

moga cepat sehat mr.buck!kesian cik epal tuh..hik.hik

cik fza said...

moga get wel cik epal,
eh silap,,cik buck :P

cik wawa said...

moge cpt smbuh yer...cian kt cik epal..=)

izleeyana said...

mr buck mkan jew lew vitamin tuh... bia cepat sembuh...nurse tuh bagi vitamin sebab nmpak awk cam kurang vitamin kowt... kuriz gilaaa... hukhuk...

duk bercomment kt cni sbb bru jeq follow blog neyh... blog cik epal tu pown sy baru follow jugak... niceee

Post a Comment